Met belgerinkel naar school!

Van 29 april tot en met 3 juni 2017 organiseerde het gemeentebestuur van Jabbeke in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en Gezinsbond, de nieuwe campagne 'Zo Dichtblij'.

'Zo Dichtblij' is de opvolger van 'Met belgerinkel naar de winkel', de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen. Belgerinkel was jarenlang een vaste waarde in het voorjaar en gaf duizenden deelnemers dat extra duwtje in de rug om de auto aan de kant te laten en op hun fiets op te springen. Daar waar Belgerinkel zich enkel focuste op de zogenaamde zachte mobiliteit gaat 'Zo Dichtblij' verder. Mobiliteit blijft een onderdeel, maar staat niet langer centraal. Een kwaliteitsvolle leefomgeving met een bruisende kern, meer groen waar kinderen zich kunnen uitleven, gezonde groenten en fruit van eigen bodem, afval dat volledig gerecycleerd of geherwaardeerd wordt, zijn uitdagingen die onze gemeente aangenamer en leefbaarder maken.

Voor alle scholen van groot Jabbeke, was er aansluitend een aparte actie waarbij kinderen die met de fiets naar school kwamen een stempel ontvingen.
Hoe meer stempels, hoe meer kans op een mooie prijs.
Woensdag werden de winnaars voor onze school getrokken.


Dit waren de winnaars:

1KL: Van Hoof Arthur
2KL: Joncheere Marie-Alix
3KL: Eloy Florence

1L: Segaert Kobe
2L: Depuydt James
3L: Van Hoof Lucas
4L: Van Steertegham Elias
5L: Desmet Maxime
6L: Dessein Alexander